Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Ф. Михайлова

Даниана Коева

Художник и куклен актьор по образование, тя забавлява децата и отключва тяхното въображение

Даниана е художник и куклен актьор по образование. Завършила е Актьорство за драматичен театър и Режисура в куклено-татралните пректики в НАТФИЗ. Работата като актриса съчетава с работата като аниматор, а откакто е завършила образованието си – и като кукловод. Преди година стартира свой проект – Пътуващ театър „Скрин“, който прави детски куклени предствления с обогатяваща културата насоченост. Основател е на театрално-танцова студия „Чекмедже“, чиято идея е разчупването на шаблона и отключването на въображението у децата.
Най-новият й проект е  детски образователен център със социална насоченост.

Даниана е човек, когото децата обожават. Тя е от онези родители и преподаватели, които не са изгубили детското в себе си. От онези хора, които винаги ще намерят начин да обяснят нещата по детски, така че да ги разбере едно дете. Тя е човек с подход, с енергия и магнетичност и знае как да работи с различните деца.
Животът й, професията, творчеството, мечтите и целите й са свързани с децата и техните успехи.

Даниана е личност, на чиито сила и борбеност се възхищавам. И като човек, който също е работил с деца дълги години, мога спокойно да кажа, че тя е единствената, която познавам, посветила живота си на това да работи за бъдещето не само на своите собствени деца, но и за всички останали. Човек, който не спира да се развива и продължава напред.