Nomination in category "Журналист" at

Nominated by Фондация "Радост за нашите деца"

Екипът от журналисти на предаването „България в 60 минути“ на БНТ 1

С преките си репортажи за българската аудитория екипът на "България в 60 минути" извежда на преден план Добрата история, подпомагаща приемането на по-различните.

В основата на номинацията е не някаква кампанийност или епизодично присъствие на материали, а честото и регулярно отразяване на пълния спектър от проблемите на децата и младежите в България.

Отразяването на добри практики от неправителствени, образователни и доброволни организации – водещи към така необходимите ни толерантност, емпатия и съпричастност към поставените в по-трудна житейска ситуация.

С преките си репортажи за българската аудитория и активността на екипа на „България в 60 минути“ в социалните мрежи се развива директен контакт със зрителите, споделя се допълнителна информация, извежда се на преден план Добрата история, подпомагаща приемането на по-различните.

И не на последно място – зададеният от екипа на „България в 60 минути“ открит и човешки тон при представяне на проблемите на деца и младежи (законодателни, финансови, социални, интеграционни) служат да пример за комуникация в медийната и обществена среда.

***

Екипът от журналисти на предаването „България в 60 минути“ на БНТ 1, са – водещ Мариана Векилска и кореспондентите от Варна – Нивелина Няголова и Силвия Русинова, от Пловдив – Николай Райшинов и Галена Паскова, от Русе – Калчо Петков и Роман Сушков и от Благоевград – Ирина Николова, Десислава Малинова, Слави Илиев.

Предаването „България в 60 минути“ е една от новите платформи в тв ефир, насочено към широката аудитория в цялата страна, с преки включвания, репортажи и теми в развитие от всекидневието на всички ни.
От август 2020г., наред със събития от деня, традиции и иновации, екипът с кореспондентите си от регионалните центрове във Варна, Пловдив, Русе и Благоевград, регулярно отразяват образователни проекти, благотворителни кампании, практики при интеграция на деца и младежи в затруднение, с интелектуални проблеми, в детски градини, училища, защитени жилища или работещи в защитена среда.
Това прави проблемите им публични и отразява истинския живот в обществото ни.
С подобна медийна работа се привлича вниманието на все по-широк кръг от зрители, а самите деца и младежи се чувстват забелязани, приети и интересни за приятелите си, за близки и непознати.