Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Албена Трифонова

Елена Христова

Тя тренира като доброволец деца от домове за настаняване от семеен тип

Елена живее 27 години в САЩ. Тя е треньор по акробатика. Наскоро се връща в България и с други бивши акробати създават Спортен клуб по акробатика в родния Плевен, с идеята да възродят този доста западнал в последните години спорт.

Покрай търсенето на талантливи деца, които имат нужда от подкрепа, разбираме за шестгодишния Данчо, който жиивее в един от домовете за настаняване от семеен тип. Директорът на дома ми казва, че е роден акробат. Аз споделям това с Елена и тя проявява интерес. И така, един ден отиваме заедно да се срещнем с Данчо, но там има още 12-13 деца. И докато се осъзная, Елена е създала вече контакт с всяко едно от тях. За отрицателно време те са респектирани от нея, строени са в редица и за всички започва първата тренировка по акробатика.

Вече повече от месец, два пъти в седмицата Елена ходи като доброволец да тренира тези деца. Някои имат талант, други не съвсем, но влиянието, което оказва върху тях, със сигурност бавно и незабележимо променя живота им, ценностната им система и възможностите пред тях към добро. Скоро няколко деца ще започнат активни тренировки към спортния клуб, който сега прохожда.

Не съм срещала досега човек с толкова голямо сърце.