Award in category "Герой на децата" at

Nominated by Мая Костова

Елица Узунова

10-годишно момиче създава каузата "Дари обич", за да направи по-добър живота на деца, лишени от родителска грижа.

Елица Узунова е само на 10 години. По време на коледните празници инициира посещение в двете малки къщички на Фондация „Надежда за малките“ в Княжево и Овча купел занася подаръци и си играе с малките приятели от къщичките: будни, умни и емоционални деца, лишени от родителска грижа. След посещението, Елица не остава равнодушна към съдбите на децата от къщичките и инициира създаването на песен, която се превръща и в кауза за събиране на пари за по -добър живот на тези дечица.

В рамките на 3 месеца се създава организация за написване на текст, музика и аранжимент на песента. Елица записва демото и за да се даде по – голяма гласност на кампанията, привлича известни български изпълнители, които да се присъединят, обединени от желанието си също да дарят обич.

Така се ражда песента „Дари обич“ (както се казва и кампанията), съвместна инициатива на Елица, Фондация „Зорница“- Център за изкуство, Фондация „Надежда за малките“ и БГ радио, в подкрепа на изоставени деца и деца в риск.

„Дари обич“ е кауза, благодарение на която може да се даде шанс за по – добър живот на децата, настанени в двете къщи на Фондация „Надежда за малките“.

Изпълнителите, записали песента, хората с големи сърца са: Орлин Павлов, Етиен Леви, Тони, Маги Джанаварова, Преслава Пейчева и Рафаел! Те и всички участници в благородното начинание искат никое българско дете да не расте само.

Заслугата да се роди „Дари обич“ е на голямото сърце на 10-годишната Елица Узунова.

https://www.youtube.com/watch?v=1WgD0ajjGXs