Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Станислава Лефтерова

Калин Гайтанджиев

Психолог в 35. СУЕ "Добри Войников" в София, той работи в интерес на децата и им помага да израснат като по-добри хора

Калин е психолог в 35. СУЕ „Добри Войников“ в София от няколко години. Също така е музикант и творец, баща на няколко деца и един от най-вдъхновяващите хора.

Той дава всичко от себе си в работата си, а дори и малко отгоре. Благодарение на него с взаимни усилия ръководството от предишния мандат на ученическия съвет в училището успя да възроди съвета. В момента се правят събрания два пъти в месеца, взимат се важни решения, организират се различни събития и инициативи и най-важното – те са граждански активни, наистина се интересуват какво се случва в училището, изразяват си мнението и правят нещо, когато не са съгласни.

Всеки ден той се бори със системата, която ощетява децата, изкарва ги свръхактивни и с психични проблеми, когато учителите просто не са педагозите, които трябва да бъдат, и единствената им цел е да потъпкват достойнството на учениците си.

Цялата му работа е свързана с деца, а това, което той постига, никой досега не е могъл дори да се доближи. Всички, които го познават, го обичат и боготворят – малки и големи, защото той го заслужава, заради всички нерви и усилия, които полага, за да помогне на децата около него.

Прави ранните сутрини в училище по-приятни, като посреща на входа с китара и песен на уста всички ученици и учители. Включва се във всеки един концерт, както като участник, така и като органиратор.
Влиза в часовете на класовете и изнася презентации за важни неща, които вълнуват тинейджърите.
Организира дори уроци по китара за най-малките. Винаги прави така, че всички да се чувстват включени и да се забавляват, каквото и да се случва. Прави училището едно малко по-приятно място.

Номинирам го, защото той е моят идол. Тази година съм абитуриентка, а той има голяма заслуга за това, в което се превърнах, и за начина, по който израстнах. Вече две години и половина работа с него ми доставят само удоволствие. Успявам да реализирам всичките си идеи и се чувствам уверена като лидер и организатор, благодарение на знанията, които придобих от него.

Възхищавам му се за всичко, което прави, и се надявам един ден да мога да вдъхновявам хора около мен, както той прави с всички нас.