Nomination in category "Благотворител" at

Nominated by Фондация „Заедно в час“

Краси Георгиев

Като ултрамаратонец от 2017 насам, Краси активно подкрепя редица организации и инициативи, които допринасят за по-добри условия и развитие на децата в България.

Краси Георгиев се завърна в България след над 25 години живот във Великобритания и САЩ, като той самия откроява срещата си със „Заедно в час“ като водеща причина да реши да се премести обратно в България.

Като ултрамаратонец от 2017 насам, Краси активно подкрепя редица организации и инициативи, които допринасят за по-добри условия и развитие на децата в България. Отвъд дългогодишната му подкрепа към „Заедно в час“, като ролеви модел, като звезда в годишния Благотворителен търг на звездите, и като посланик на „Предизвикай се с кауза’, Краси е участват и/или организирал няколко кампании свързващи екстремен спорт, видимост за кауза и финансова подкрепа. Примери включват няколко екстремни бягания в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания, както и подкрепа за деца участващи в Teenovator. През 2021, Краси заедно с колеги от Chair Up създадоха серия от лесни и полезни упражнения за ученици, които са част от „Предизвикай се с кауза“, като той самият ще посети училища в края на инициативата и ще спортува в учениците.

Краси използва личния си бранд като най-разпознаваемият ултрамаратонец в България, за да приобщава съмишленици и дарители към каузите, които подкрепя. През участието си в “Благотворителен търг на звездите”, Краси е допринесъл с над 40,000 лева към дейността на „Заедно в час“. Отвъд това, кампаниите с бягане в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания са набрали над 80,000 лева.

Краси използва своят атлетизъм и популярност, за да дава видимост на каузи и набира средства в подкрепа на конкретни кампании и организации. Допълнително, при възможност, Краси посещава класни стаи и училища като ролеви модел, като цели да мотивира учениците да залагат цели и да бъдат постоянни в усилията си да постигнат мечтите си.

Краси подкрепя организации, които работят за по-добър достъп до качествено образование и грижа за деца с онкохематологични заболявания, като и двете посоки са свързани с личната му мотивация да подкрепя развитието на децата в България. През личната си история, Краси идентифицира как моменти на подкрепа и липса на такава са имали огромно значение за неговото развитие.

Краси умело приобщава нови съмишленици към каузите, които подкрепя със своя имидж и участие в конкретни кампании. Това допринася за устойчивсотта, като удвоява или утрояви усилията му, така че дадена кампания с 36 или 55км бягане, мотивира стотици дарители да подкрепят инициативата, за която чуват благодарение на Краси. Той продължава да се предизвиква, което гради репутацията му и засилва интереса към него. Това само по себе си помага повече хора да научат за каузите, които подкрепя и да се присъединят с доброволчески труд и/или дарения.

Краси поддържа връзка с организациите, които подкрепя дългогодишно, което също допринася да е ефективен посланик на каузите.