Nomination in category "Детска организация" at

Nominated by Андрей Николов и Иван Зерков

Малка компютърна академия IT Step

Малка компютърна академия е иновативно място, в което се полагат основите в света на графичния дизайн и програмирането за деца

Малка компютърна академия IT Step е иновативно място, в което се полагат основите в света на графичния дизайн и програмирането за деца на възраст от 9 до 14 години. В академията децата се учат да програмират и създават свои собствени светове и герои докато играят и се забавляват. Обучителите са все млади хора, които намират общ език с този на децата. Когато създават игри, анимации или приложения, децата придобиват важни социални умения, качества и знания за успех в професиите на бъдещето. От Академията вярват, че по този начин развиват аналитичното и логическото мислене на децата, а това са важни умения в 21 век. Малка компютърна академия IT Step дава поле за изява на най-малките и им показва, че ученето може да бъде и забавен творчески процес.

В този ред на мисли, от Малка компютърна академия IT Step, са на мнението, че проблемът, който решават е актуален и обществено значим, затова и предлагат дигитални знания на децата в България, и в същото време карат родителите да бъдат горди с техните успехи. Имат намерение да продължават да го правят, защото обичат да виждат усмивките по лицата на децата и щастливите им очи при добре свършена работа. За екипа на академията това не е просто работа, а истинско призвание.

Малка компютърна академия е част от Международна компютърна академия IT Step, която има 102 филиала в 21 страни, включително и клон в София от 2015 г. Разполагат с просторен офис с отлична локация на бул. “Черни връх” както и оборудвани учебни зали с всички необходимо. В обученията не присъстват сложни термини, които биха затруднили малчуганите, а всеки родител има възможност да проследява как се справя детето му чрез профила му в системата на IT Step.
В програмите на Малка компютърна академия IT Step децата се учат да: обработват изображения и колажи във Photoshop, правят 3D модели и векторни графики, създават двуизмерни игри в Scratch, триизмерни игри в Kodu GameLab, създават базови уеб сайтове на HTML и CSS, програмират на Phyton, Unity и Auduino