Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Злати Вълчев

Радослава Георгиева (Г-жа Ради)

Учител по програма „Заедно в час", тя вдъхновява и развива своите ученици с различни извънкласни дейности

Г- жа Ради е възпитател на 3 и 4 клас, по-известни като клас „Хамелеони“ в СУ „Д-р Петър Берон“ – гр. Костинброд. На 25 години е и е учител втора година по програма „Заедно в час“. Освен със своите „Хамелеони“, активно работи и с по – големи ученици в извънкласни дейности. Обича работата си и всъщност изобщо не я счита за работа, а за забавление и приключение. Преди да стане учител има завършена бакалавърска и магистърска степен в ТУ – Варна и е работила в сферата на административните дейности („голяма скука“ – както тя казва).

Често можем да я срещем по младежки обучения и събития, отскоро е част и от Звено обучители на НМФ.

Това, което я прави достойна за „Герой на децата“, са всеотдайността и любовта, които влага във всяка дейност, с която се захване. Заразява всички около себе си с ентусиазъм, а учениците казват, че тя е тяхното вълшебство. В предходната учебна година успя да срещне учениците с доста професии, благодарение на упоритостта си. В класната стая на г-жа Ради имаше всякакви хора с разнообразни професии, като някои от тях бяха и известни личности, които разказваха на учениците за приятните и предизвикателните моменти в своята професия… В края на годината заедно с децата организира „Базар на професиите“ и смаяха родителите и останалите учители и ученици с това как наистина няма възраст за това да знаеш какво искаш да работиш и каква е всяка стъпка до достигането на професия и практикуването и.

Тази година  „Хамелеоните“ смело вървят напред и кипи подготовката на „Базар на институциите“, тъй като за нея е важно децата да имат добро гражданско образование и когато пораснат да взимат информирани избори за своето бъдеще. Освен че иска да запознае „Хамелеоните“ с разнообразни държавни, европейски и световни организации, тя подготвя и Кариерен форум, който да бъде в помощ на учениците в горен курс и да им помогне за тяхното кариерно развитие и да им представи разнообразните възможности, полезни за тяхното личностно развитие.

Освен всичко, по инициатива на г-жа Ради всеки месец в гр.Костинброд се провеждат настолни игри, които целят да провокират комуникация на живо и забавление за всички възрасти, като по време на настолните игри има осигурен и топъл чай за присъстващите.

Част от инициативите са и събитията с истории на вдъхновяващи личности, които целят дискусии на значими теми с местната общност.

Г-жа Ради обича да се включва и в различни проектни дейности, чрез които максимално да помага на своите ученици. Едно от вълшебствата на класната стая на „Хамелеоните“ е техният „чай петък“, в който всички сядат заедно в кръг и споделят приятните, вълнуващите и предизвикателните моменти от изминалата седмица и си поставят цели за следващата.

Дейностите в тази класна стая и на ниво училище са многобройни, защото за г-жа Ради е от съществена важност всяко дете да има достъп до неограничени възможности, независимо от неговата възраст или населеното място.

Радослава вдъхновява и провокира размислите на своите ученици за едно светло бъдеще на България. Подготвя бъдещи съвременни лидери, помнещи своята национална култура.