Nomination in category "Благотворител" at

Nominated by Сдружение Спина Бифида и хидроцефалия-България

Рафтинг Клуб „Рефлип”

С инициативата "В името на детето" те организират рафтинг за деца със специални потребности

Номинираме клуб Рефлип за техния принос към благосъстоянието на децата с увреждания и специални потребности! Те създадоха инициатива, която уважава личността на децата, както и правото им да спортуват, да изживяват нови неща сред природата, да бъдат в отбор, да бъдат пълноценни.

Инициативата „В името на детето“ на Рафтинг Клуб Рефлип е да организират рафтинг за деца със специални потребности и те поддържат тази дейност безвъзмездно като дават всичко от себе си и това наистина се усеща в работата на целия им екип.

Нашето сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България” организира ежегодно лагер за деца с увреждания, което ни запозна с екипа на клуб Рефлип. През изминалата година рафтингът с екипа на клуб Рефлип беше една от изненадите на лагера, от която всички участници останаха с незабравим спомен и чувството, че децата могат много повече, отколкото са си представяли. Кой може да предположи, че инвалидна количка може да бъде поставена в лодка и децата да гребат наравно с другите.

Клуб Рефлип са и добър пример за децата на отговорно поведение към природата – често в програмата им са събития като почистване на реки и природни местности.

От тези занимания голяма полза имат  децата и младежи – доброволци, тъй като те се учат на съпричастност и подкрепа, която ги прави по-добри и пълноценни хора.

Номинираме екипа на Рафтинг клуб Рефлип в знак на благодарност за тяхната човечност и отдаденост в благотворителните занимания с децата – не само с нашите, но и с много други, които са участвали в редовните им занимания по рафтинг и в обучения.