Nomination in category "Герой на децата" at

Венцислав Манчовски

Един от основателите на младежки клуб "Детелина", чиято борбеност и енергия за работа амбицира

Венцислав Манчовски е един от основателите на младежки клуб „Детелина“ и неговата борбеност и енергия за работа ни амбицира. От 2011 година до ден днешен той се бори със зъби и нокти да достига целите на организацията.  Неговото мото е: „Ако искаме да се случват неща, които никога не са се случвали, трябва да започнем да правим неща, които никога не сме правили“.

Докато беше председател на Ученическия съвет на Професионална гимназия „Алеко Константинов“, Венци се пребори с най – тежкия финансов проблем – оборудването на компютърен кабинет. Организира среща с председателя на парламентарната група на ПП ГЕРБ Г-н Цветан Цветанов. Разказа му за проблема на училището и го помоли за помощ. За новата учебна година Професионална гимназия „Алеко Константинов“, Мездра, разполагаще с нов компютърен кабинет. Той организира и множество благотворителни кампании за бедстващи деца.

Венци е пример за бъдещото поколение. Само на 17 годишна възраст, той работи по европейски проекти. Пише ги сам и при одобрение ги осъществява и отчита. Знае всички нормативни актове и разпоредби на българсдкото законодателство. Има зад гърба си два европейски проекта Еразам + и ИНТЕРЕГ ИПП Трансгранично сътрудничество България – Сърбия. Ако всички бяхме като него и имахме енергията и борбеността на Венци, светът щеше да е много променен.

Решихме да го номинираме, защото той ни помага много. Като председател на младежки клуб „Детелина“, организира много дейности, а ние не можем да му помогнем с нищо друго, освен с едно „благодаря“. Искаме той да спечели тази награда и да разбере, че трудът му се зачита. Той го заслужава.