Award in category "Корпоративно партньорство - обществен принос" at

Nominated by Йоана Терзиева

ЕКОНТ

Реновира и поддържа стара сграда в гр, Русе в пространство за деца.

“Дворецът на децата”, гр. Русе е пространство за всички деца, в което те учат, експериментират, пътуват, играят, спортуват. Сградата е собственост на ЕКОНТ и фирмата покрива изцяло разходите за сградата и подкрепя дейността.

В “Дворецът на децата” се извършват инициативи от монтесори занимания, през научно-експериментални работилници, виртуални пътувания до чужди държави и съвсем реални пътувания около Русе, до осиновяване на кошери, готварски ателиета и йога в двора с графити. Намира се  в бившата сграда на някогашната Българска земеделска банка. Построено през 1912 г., зданието с представителна фасада в стил неокласицизъм, е модел за обществено строителство по това време. Сега сградата е реновирана и добре поддържана от ЕКОНТ и дарена на децата. С предоставената сграда и допълнителната помощ към нея ЕКОНТ позволява на дейността да функционира независимо, самоиздържайки се.

Вече 3та година “Дворецът на децата” в Русе реализира разнообразни каузи за деца, много от които благотворителни. Политика на екипът е да включват всички деца без никаква проява на дискриминация. Неведнъж екипът на Дворецът са и инициирали фондонабира е сред общността на клиентите си за включване на деца в неравностойно положение в дейностите им.

Документи и източници в подкрепа на номинацията: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/gradove/2022/09/16/4386939_ekont_dari_na_ruse_dvorec_na_decata/

https://darik.bg/blagovesta-cenova-dvorecat-na-decata-e-nachin-da-podobrim-badesteto

https://www.sulevski-ruse.org/dvorecat-na-decata-2024/

https://www.econt.com/news/tova-e-bogi-zhenata-koyato-motivira-detskite-umove-da-tursyat-i-poluchavat-novi-znaniya