Award in category "Благотворител" at

Nominated by Христо Георгиев Бардуков

Христо Петров

Подкрепя правата и интересите на деца и младежи с увреждания.

Христо Петров оказва многократна подкрепа на деца в неравностойно положение в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в с. Атия.

Христо Петров е един истински и достоен Българин и Будител на новото време. Чрез лични инициативи, средства и най-вече с много човешка любов Христо Петров подкрепя правата и интересите на децата. Последната подкрепа е дарение на микробус, закупен и оборудван за нуждите на потребителите в ЦНСТДМУ, с. Атия. с диагноза ДЦП, незрящи и др. Дарението осигурява на групата потребители с тежки диагнози, ползващи помощни средства за придвижване, като инвалидни колички , възможност за участие във всички организирани мероприятия и екскурзии извън Центъра. Друга голяма помощ е осигуряването на костюм за абитуриентския бал на един от потребителите в услугата. Благодарение на това добро дело, едно момче успя да присъства на абитуриентския си бал и да не се чувства различен.

С не еднократните си лично организирани посещения в Центъра донесе огромна радост и положителни емоции на потребителите и възможността да контактуват с „рап звездата Ицо Хазарта“. С пословичната си скромност и нежеланието да се афишира тази му дейност, господин Христо Петров е ДОБРОТВОРЕЦ в истинския смисъл на думата!

Като народен представител, е инициирал и подкрепил не една и две законодателни промени за правата на хората с увреждания, в частност деца и младежи.