Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Олга Нинова Траянова

Генадий Матвеев

Генадий е иновативно мислещ, прилагащ на практика и отдаден на образованието човек.

Поводът за номинация за Генадий Матвеев за Герой на децата е защото той е Служител на детството – най-общо и кратко като такъв можем да бъде определен Генадий Матвеев – родител, учител, педагог и преподавател.

Генадий е иновативно мислещ, прилагащ на практика и отдаден на образованието човек, който още през осемдесетте години на миналия век заедно с млади учители-творци започва своята геройска мисия. Заедно те решават да направят промени в образованието, провокирани от семинар на големия руски педагог Шалва Амионавшили за преподаване без принуда. Предизвикателството става реалност в непривлекателно и с малко деца училище в квартал на София, а заложеният основен принцип в новото училище, е педагогика на сътрудничеството на дете и възрастен към основа на успеха и успех в училище. Към днешна дата тези принципи на преподаване, залегнали във валдорфското училище, започват все повече и по-смело да се прилагат като образователен метод и в други училища

Генадий е учител, обучител на учители и невероятно иновативен педагог, който е участвал в многобройни образователни инициативи.

Документи и източници в подкрепа на номинацията:
https://darikradio.bg/genadii-matveev-uchitelat-sluzitel-na-detstvoto.html