Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Светла Иванова

Калинка Русалова, учител

Една жена, посветена на своята учителска професия, която иска учениците й да станат истински хора.

Калинка Русалова е родена в Пловдив и е посветила живота си на мисията да обучава другите. Освен, че обича природата, танците, музиката, срещите с приятели и семейството си, обича и своите ученици. Умее да ги вдъхновява. Тя ги учи, че наред с работата, която имат да свършт за деня, те могат да се занимават и с други интересни неща – да обменят идеи с други ученици от България, Европа и въобще от света.
Посветена на своята учителска професия, Калинка Русалова прави всичко възможно за учениците си, за да могат да станат истински хора.

Учителката е извор на идеи и вдъхновение не само за своите ученици, но и за учителите. Всичко, което споделя за учениците е позитивен педагогически опит, натрупан през годините.
Но и нещо повече: тя е родена за учител. Калинка Русалова не се страхува да се изправя пред предизвикателства: тя сама си търси партньори за проекти, тя е двигателят в дейностите и не се спира пред трудностите.

Едно от нещата, на които иска да ги научи е, че има разни хора, с разни идеали, но въпреки това, в основата на човешките взаимоотношения е уважението. И че за тях, най- важното е да бъдат добри хора. Калинка Русалова работи и като учител – доброволец към „Научи се да даряваш“ от няколко години.

Ето повече информация за Калинка Русалова:

https://kali-rusalova.blogspot.com/

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-uchenici-s-unikalen-mezhdunaroden-proekt-1062780

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-uchenici-s-unikalen-mezhdunaroden-proekt-1062780

http://learningtogive.bg/urotsi-onlayn-dobrovolchestvoto-kato-misia/