Nomination in category "Детска организация" at

Nominated by Ангел Георгиев

Сдружение Знам Точка Бе

Първият образователен подкаст в България е създаден, за да бъде максимално полезен на всички учители в страната. 

Първият образователен подкаст в България е създаден, за да бъде максимално полезен на всички учители в страната.

Той се превърща в чудесен източник за обмяна на опит и знания, както и за създаване на общност от активните учители в България. Целта е чрез него да се покажат успешните практики на българските учители. Да могат повече хора да се запознаят с тях и да почерпят от техните знания и умения. Да се мотивират и да подобрят средата около вас и около всички нас.

През 2020-та година  са реализирани и излъчени 30 епизода, които са напълно безплатни за слушателите. Всеки от тях съдържа интервю с учител, препоръчан и е изявен в своята практика. След успешния старт на проекта и получаването на обратна връзка се надгражда първоначалната концепция и вече се излъчва на живо само конкретната полезна практика от епизода с убеждението,  че това  допълнително повишава полезността на предаването.
За 2021 година са предвидени 50 нови епизода с гост-интервюта, като вече са реализирани 15. Ще бъдат реализирани и няколко тематични епизода, в които ще се разискват различни теми, които са интересни и полезни за по-широка аудитория.
Всички епизоди от поредицата „За Учителите“ могат да се гледат тук. 

Екипът на Знам.бе вярва, че образованието трябва да е максимално достъпно до всички в България. Всичко, което правят е с единствената цел да се повиши общата грамотност на населението. Децата са най-големият  капитал на една нация, затова Знам.бе са фокусирали в тях. Тяхната мисия е да предоставят актуални на времето подходи и инструменти за учене, съобразени с интересите на младите хора. Правят го с електронни и физически продукти, които разпространяваме до всяко дете в България.